The Young Master Chef

  Александър, Антонио, Добрин, Светлин и Тодор обичат професията си и с усмивка приеха предизвикателството да ни споделят своята емоция и дух в личната им чиния.

  Декември е познат, като един от най-студените и топли месеци едновременно. Въпреки ниските температури, празниците ни сплотяват и носят със себе си уют, неприсъщ за друго време от годината. Уютната атмосфера върви ръка за ръка с близките хора, а те с трапезата и направените с любов ястия. Това обединява и петте момчета по-долу. На пръв поглед те са много различни, но любовта, с която приготвят така святата храна, ги обединява. Вълнението от вкуса и цялостното излъчването на творения им има значение за тях. Те обичат професията си и с усмивка приеха предизвикателството да ни споделят своята емоция и дух в личната им чиния.

  име: Тодор Фереджанов
  години: 26
  място: Maraia Fusion

  Настоящето на Тодор е решено още през 2008 г., когато започва да работи в пицария. За кратко време успява да смени няколко длъжности в кухнята. Любопитството му бързо прераства в любов и успява да се усъвършенства в различни типове кухня. От 2011 г. насам се съсредоточава основно в приготвянето на суши. Класиката не го задоволява и експериментира с различни начини на приготвяне. С почти всички продукти може за минути да превърне всяка риба в скъпо суши. Спомена ни, че скоро може да очакваме изненади и нови експерименти. За момента е пуснал котва в “Maraia Fusion” и се грижи ресторантът да има перфектното суши меню.

  Това, което приготви, може да се опише като морска джунгла. Сьомга и скариди са основните фигури в чинията му. Хайвер от сьомга, авокадо, краставица и спанак са допълнителните продукти, които придават свежест като вид и вкус. Държи да е модерен и да се усъвършенства и в други типове готвене и поднасяне на ястието. Казва, че важни за успеха на една кухня са хармонията в екипа, организацията и професионалното отношение. Разнообразява и обогатява ежедневието си с електронна музика и книги.

  Публикувано в Under the line

  Loading